Am auzit foarte mult vorbindu-se despre importanţa imaginii atunci când vine vorba de job, iar aici contează prea puţin domeniul de activitate. Poţi să lucrezi într-o firmă prestigioasă sau poţi să fii instalator la tine în cartier, în ambele cazuri imaginea ta, ca individ, este importantă. În afaceri, prima impresie este cea care te ajută să fii cu un pas înaintea celor care nu se preocupă de acest aspect. Cu toţii ştim că uneori nu contează decât ceea ce faci, că munca vorbeşte de la sine, însă atunci când ai nevoie de un avantaj faţă de restul oamenilor care sunt la fel de buni ca tine… cu siguranţă ai nevoie de un as în mânecă. Primul pas către o imagine profi este să îţi faci nişte cărţi de vizită ieftine pe HeadPrint. Ţi-aş putea recomanda alte 10 site-uri, însă pe HeadPrint.ro vei găsi cele mai bune preţuri.

Care este importanţa unei cărţi de vizită? Nu vei avea mereu timp să îţi faci o introducere ca la carte, dar nici nu vei beneficia de circumstanţe care să te ajute să le dai oamenilor numărul tău de telefon. Cu o carte de vizită rezolvi mult mai simplu. Poţi să o dai şi unui om din metrou sau din tren, dacă poartă o discuţie legată de domeniul tău de activitate. Nu vei şti niciodată când unul dintre aceşti oameni te vor suna sau, şi mai bine, când te vor recomanda prietenilor. Este important ca lumea să aibă ceva palpabil de la tine. Iar între un instalator care are carte de vizită şi unul care nu are… noi, oamenii de rând, îl vom alege întotdeauna pe cel care are carte de vizită. Asta pentru că ne-a lăsat o impresie bună, dând dovadă de profesionalism. În plus, este foarte simplu să faci rost de nişte cărţi de vizită online, fie că le vrei la dimensiune standard, fie cărţi de vizită de alte dimensiuni sau chiar cărţi de vizită transparente, băieţii de la HeadPrint.ro vor face în aşa fel încât să fii mulţumit.

A doua chestie care te va ajuta să îţi formezi o imagine profi în ochii potenţialilor clienţi, colaboratori sau parteneri este să fii întotdeauna politicos. Nu contează dacă ai o personalitate puternică sau voce groasă sau dacă îţi place să spui lucrurilor pe nume, important este să fii politicos atunci când spui ceva, chiar dacă este ceva ce oamenilor nu le va plăcea să audă. Şi întotdeauna vei spune “vă rog frumos” şi “vă mulţumesc”, ceea ce înseamnă că eşti un om demn de respect, mai ales dacă nu te tragi de şireturi cu interlocutorii şi pui acel “vă” înaintea lui “mulţumesc” şi a altor formulări.

Al treilea amănunt care te va ajuta să fii profi în ochii celorlaţi, dar şi în ochii tăi, este să fii mereu cât mai prezentabil din punct de vedere vestimentar. Vă amintiţi vorba “Imaginea contează!”? Atunci folosiţi-o în avantajul vostru! Fie că este vorba de o cămaşă frumoasă, fie că discutăm de o salopetă curată şi călcată, important este să vă prezentaţi aşa cum se cuvine. Oferi respect înainte de a cere respect! 😉

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *