Transformă fiecare dimineaţă într-un moment de răsfăţ franţuzesc, pregătind o tavă cu croissante delicioase cu unt!

Pregăteşte-ţi papilele gustative pentru o excursie pe meleaguri franţuzeşti, pentru un mic dejun 100% autentic, cules din cele mai rafinate terase de pe Champs Elysees: cafea şi croissante cu unt!

Ingrediente:

40 g drojdie

900 g făina

300 g unt cu conţinut scăzut de grasime Koliba

500 ml lapte

8 linguri zahăr

6 linguri de unt topit Koliba

3 pliculeţe zahăr vanilat

1 linguriţă sare

1-2 ouă (pentru uns)

unt_cu_continut_redus_de_grasime

Mod de preparare:

Amestecă laptele rece cu drojdia. Separat, cerne făina împreună cu sarea într-un bol mai mare. Fă o gaură în mijloc şi adaugă, pe rând, amestecul din lapte cu drojdie, untul topit, zahărul şi pliculeţele de zahăr vanilat. Amestecă ingredientele cu mâna, până obţii un aluat moale şi elastic.

Pune-l într-un vas acoperit şi bagă-l la frigider, timp de 30 de minute. În acest timp, scoate untul din frigider şi lasă-l la temperatura camerei, până se înmoaie şi devine cremos.

Scoate aluatul, întinde-l şi acoperă suprafaţa foii cu untul cremos, lăsând marginile neacoperite. Împachetează-l bine şi bagă-l din nou la rece, timp de o oră.

Scoate din nou aluatul şi întinde-l pe masa de lucru într-o foaie de un centimetru grosime. Taie foaia în dreptunghiuri. Rulează fiecare bucată sub forma unui corn. Pune-le pe toate într-o tava. Unge-le cu ou şi bagă-le la cuptor la 150 de grade, circa 10-15 minute sau până când se umfla şi devin aurii pe deasupra.

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *