Discovery Channel difuzează “Comoara lui Cooper”, o călătorie fascinantă în căutarea comorilor ascunse în adâncurile oceanelor. Mai jos, citiți povestea lui Gordon Cooper, astronautul vânător de comori.

În anii 1960, astronauţii din grupul „Original 7” erau deopotrivă vedete rock şi temerari, gata oricând de acţiune.  Cu alură de actor şi pasionat de maşini sport, Gordon Cooper era cel mai tânăr şi mai arogant din gaşcă.  Pionier în explorarea spaţiului, la prima sa intrare pe orbită la bordul navei Mercury-Atlas 9 a stabilit un record, valabil şi în prezent, pentru cel mai lung zbor solo în spaţiu din istoria SUA.

 

În timpul unei misiuni importante, pe când Cooper pretindea că scana Pământul în căutare de situri nucleare, a descoperit de fapt altceva: epave. Lucrând zeci de ani pe ascuns, folosind informaţiile colectate în timp ce orbita Pământul, Cooper a creat un document despre care credea că va aduce bogăţii inimaginabile – o hartă a comorilor, schiţată din spaţiu.

Înainte de a muri, Cooper i-a dezvăluit secretul vechiului său prieten Darrell Miklos în speranţa că explorările lui vor continua şi comoara va fi găsită, în cele din urmă. Miklos porneşte acum într-o misiune personală, dornic să pună în valoare moştenirea lăsată de mentorul pierdut, realizând pentru totdeauna visul de-o viaţă al lui Cooper şi dovedind lumii că documentele misterioase deschid calea unei noi generaţii de exploratori.

Descoperiţi adevărul în emisiunea Comoara lui Cooper ce va avea premiera pe Discovery Channel, duminică, 28 mai, de la ora 22.00.

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *