Anii ’60 au fost pentru locuitorii Statelor Unite o perioadă a revoltei antisistem, o perioadă în care regulile sociale în ceea ce priveşte îmbrăcămintea, muzica, drogurile, relaţiile sociale au început să fie date la o parte.

Anii ’60 au fost anii în care băieţii au ieşit la joacă şi în materie de design auto. General Motors şi Ford au spus în cor „stop joc” şi au renunţat la designul conservator. Modele precum Impala sau Mustang au luat pe nepregătite o piaţă în transformare.

Lansat pe piaţă ca „maşina de prestigiu disponibilă americanului de rând”, Chevrolet Impala s-a adresat fiecărui Sam şi Dean Winchester din America. Dacă citeşti asta şi nu ştii cine sunt Sam şi Dean, nu-i nimic, aruncă un ochi aici. Dacă ştii cine sunt, probabil că îţi place deja maşina lor şi te-ai intrebat măcar o dată cum ar fi să dai o tură cu ea. Cei care au un prieten colecţionar ar face bine să-i caute numărul de telefon. Cei care nu au, ar face bine să-şi caute. Chevy-ul care îi plimbă pe eroii serialului „Supernatural” a devenit un personaj în sine. Şi cum să nu ne placa asta? Modelul din 1967 ales de producători se potriveşte de minune cu băieţii ieşiţi la joacă, de fapt, ieşiţi la vânătoare de vampiri, vârcolaci sau alte creaturi supranaturale.

Chevrolet Impala

Şi da! Dacă vreodată ieşim la vânătoare de vampiri, ne urcăm într-un Chevy. Zgomotos! 6.7 litri de motor zgomotos!

Redesenat complet în 1965, Impala impresionează prin combinaţia de design şi motorizare. Imaginăm, pe scurt, o vizită la dealerul Chevrolet în 1967: ai de ales de la motorul cel mai mic, de 4,1 litri, până la cel de 7,4 litri. De la 250 CP, până la 450 CP. Îi stăpâneşti cu o cutie în 3 sau 4 rapoarte. Vânezi vampiri într-o decapotabilă, într-un sedan, hard top, sport coupe sau station wagon (dacă ai şi ceva cadavre de cărat). Tehnologia pusă pe o astfel de maşină este cu adevărat impresionantă pentru acea perioadă: servodirecţie, indicator de depăşire a vitezei sau tempomat. La interior, poţi alege din 22 de culori şi mai multe texturi: piele, vinilin, catifea.

În 1965, Chevrolet a vândut 1 milion de de Impala, un record neegalat nici până astăzi. În prezent, colecţionarii vânează la licitaţii şi nu numai, un model în minţile lui. Probabil că, au nevoie de un ’67 Chevy ca să iasă la vânătoare de vampiri. Probabil că, speră să gasească un vampir în portbagaj. Suntem siguri, însă, că dacă baieţii vor să iasă la joacă, ies la joacă într-un Impala.

Impala Parking Only

Boys & Toys

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *