Aura Anghel, Fashion Editor și Fondator Luxury Academy, mi-a răspuns la câteva întrebări despre frumos, modă, comunicare și imagine. Absolvent al Academiei de Lux din Milano, aceasta pregătește noi generații de oameni dedicați frumosului, mizând atât pe o solidă pregătire, cât și pe o mare doză de pasiune.

„Luxury Academy este unica academie din România care pregătește specialiști în hairstyle, makeup, fashion design, consultanță de imagine, fotografie de modă. Este un loc de întâlnire între exigențele din piață și aspirațiile celor ce vor să întreprindă o carieră în fashion system”, ne arată Aura. Am văzut cu toții „Diavolul se îmbracă de la Prada”. Industria modei pare un loc periculos. Ne întrebăm adesea de ce e nevoie acolo, pentru a ajunge în vârf. Care sunt ingredientele unui profesionist în industria modei.

„Cursurile Luxury Academy se adresează oamenilor talentați, pasionați, determinați, care vor să întreprindă o carieră în fashion system. Aici poți învăța totul despre modă, imagine, tehnici de machiaj, coafură, tendinţe, etichetă şi comunicare non-verbală, în module didactice intensive, predate de lideri internaţionali ai domeniului. Moda ca și domeniu de studiu înseamnă și Istoria Modei, Psihologie Socială, Antropologie, Sociologie și mai ales Comunicare. Echipa Luxury Academy este formată din consultanți externi cu multă experiență, experți în domeniu, docenți de la cele mai prestigioase instituții de modă din Europa. Sunt persoane pline de energie, pasiune și entuziasm, persoane care asigura tot suportul necesar studenților Luxury Academy. Diversele experiențe și profesionalitatea fiecăruia garantează soluții diverse și inovative pentru a face față oricărei exigențe”, ne asigură Aura Anghel. Pasiunea sa pentru frumos este evidentă. Se simte la alăturarea cuvintelor alese cu grijă, ca niște accesorii perfecte pentru gândurile pline de dedicare. Sunt curioasă, totuși, ce-a determinat-o să aleagă această carieră.

„Pasiunea mea pentru frumos”, îmi răspunde. „Nu întâmplător am ales această meserie. Este o exigență din piață, evoluția consumatorului secolului al XXI-lea este însetată de spectacol, de extraordinar, de povești scandaloase în care sunt implicate celebrități. Am considerat întodeauna că imaginea are o importanță estetică, profesională și socială foarte importantă. Imaginea este cel mai puternic instrument de comunicare!”, continuă ea. Dar ce-o recomandă pe Aura Anghel drept un bun profesor și excelent consultant în imagine?

„Probabil la această întrebare vor răspunde cel mai bine studenții mei. Moda nu are, în România, o istorie în cultura națională. Studii românești sociologice sunt prea puține, iar ceea ce s-a scris până în prezent despre modă în revistele de specialitate nu este decât o continuă „dare de impresie” despre cum și mai ales ce trebuie să purtăm, limitând astfel potențialul de studiu al acestui subiect. Din acest motiv, acest fenomen numit modă, este alăturat adesea unei doze de sarcasm și ignoranță în voce”. Mă impresionează modestia Aurei, care nu menționează faptul că este absolvent al Academiei de Lux din Milano. Este interesată mai ales de rezultate, de feed-back. Știu că a lucrat pentru importante festivaluri europene și mă interesează cum a schimbat-o această experiență.

„Nu cred ca m-a schimbat, însă cu siguranță m-a ajutat foarte mult în meseria mea. Astăzi, sunt convinsă că trebuie să fac ceva, și fac, pentru a ajuta și alte persoane cu aceeași pasiune ca a mea, care însă nu au avut oportunitatea pe care eu am avut-o, să întreprindă o carieră în fashion system. Pentru mine este foarte simplu acum: pot merge la diferite posturi TV să dau verdicte în stânga și în dreapta. Însă nu este corect: pe noi nu ne-a învățat nimeni cum să ne îmbrăcăm, cum să comunicăm, cum să ne prezentăm în general”, conchide ea.

„Cursurile Luxury Academy se vor desfășura la Brașov. Avantajul programului de studiu al academiei de modă este flexibilitatea programului: doar 2/3 zile de curs în fiecare lună calendaristică. Cursurile vor începe în luna martie 2017. Obiectivul nostru este acela de a asigura o formare profesională cu o viziune completă în toate fazele necesare pentru cei ce vor să facă parte din industria modei, industrie care astăzi cere profesioniști cu o solidă pregătire”, precizează Aura.

 

 

Fashion & Accessories

One reply to “INTERVIU Aura Anghel, Fondator Luxury Academy: „Imaginea este cel mai puternic instrument de comunicare””

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *