Au apus de mult timp vremurile în care generaţiile tinere se căsătoreau liniştite pe la 20 de ani şi aveau imediat o locuinţă, un loc doar al lor, un cămin pentru familia pe care plănuiau să o construiască. Generaţia mea ştie doar de chirie şi mutat mobila dintr-un cartier în altul, atunci când proprietarul se gândeşte să scoată de la “închiriere” proprietatea pe care o deţine. E o grijă aparent banală, dar care ne apasă pe umeri cu fiecare zi tot mai mult. Nu visăm neapărt la apartamente noi 3 camere Bucureşti. Erase that! Chiar visăm la apartamente 3 camere Bucureşti care să fie noi, eventual în complexuri rezidenţiale. Aşadar, haideţi să răspundem întrebărilor din titlu înainte de a transforma introducerea într-un paragraf dolofan.

Unde?
Când ne apucăm să căutăm apartamente cu 3 camere de vânzare începem întotdeauna cu zonele cele mai apropiate de locul de muncă. Însă cu deţinerea unei locuinţe nu e la fel precum cu închirierea. Job-ul, ce să vezi (?), se schimbă uneori. Firma mare şi frumoasă la care lucrăm poate cunoaşte o prăbuşire financiară şi poate dispărea fără ca noi să avem habar ce ne-a lovit. Aşadar proximitatea faţă de locul de muncă nu e ideea principală în funcţie de care ne ghidăm în alegerea zonei apartamentului cu 3 camere pe care urmează să-l achiziţionăm. Oricum, astea-s aspecte pe care le decide fiecare în parte. Îmi văd lungul nasului şi nu mă bag să comentez criteriile în funcţie de care ne alegem complexul rezidenţial. Personal, dacă aş avea de ales între un apartament 3 camere cu o schemă dificilă/urâtă, dar situat aproape de job, şi unul cu o schemă a interiorului care să corespundă aşteptărilor mele, chiar dacă acesta ar fi ceva mai departe, l-aş alege pe al doilea. Dacă tot fac o investiţie atât de mare, măcar să fie una care să-mi placă.

De ce complex rezidenţial?
Aş putea răspunde cu “De ce nu?”, dar nu e frumos să răspund unei întrebări cu o altă întrebare. Complexurile rezidenţiale, precum Città Residential Park by Nusco Imobiliara, coincid cu vremurile pe care le trăim. După ce călătorim prin ţări în care poate nici nu visam să ajungem când eram mici, nu ne putem întoarce acasă la o garsonieră dintr-un bloc vechi, un loc de parcare pentru care trebuie să ne certăm cu doi vecini şi, eventual, un loc de joacă neexistent pentru copii. Ultima parte, admit, pe mine mă interesează mai puţin, căci nu am copii şi nu plănuiesc să schimb asta prea curând. Însă ştiu cât de mult contează aceste locuri de joacă şi, mai ales, cât contează să fie în zone sigure. Un alt motiv pentru care unii dintre noi ne îndreptăm atenţia către apartamente de vânzare Bucureşti 3 camere în incinta complexurilor rezidenţiale este faptul că vrem un loc exclusiv al nostru, în care n-a trăit niciun alt suflet, un loc gol pe care să-l umplem cu bucurie şi alte sentimente care ne încearcă. Banii sunt aceiaşi. Why not buy something new?

Pentru cine sunt posibile aceste investiţii?
Pentru cei care şi le doresc. Atât de simplu este. Îmi vei spune că nu sunt rezonabilă când scriu asta, că pierd din vedere nişte aspecte esenţiale (banii, România) şi că visez la nişte struguri la care nu putem ajunge. Nu visez, ci muncesc din greu, aşa cum faci şi tu. Iar pentru cât muncim, ca generaţie, chiar merităm un acoperiş deasupra capului. Măcar atâta lucru să deţinem, un acoperiş deasupra capului, un apartament cu 3 camere. Da, mă întind la 3 camere. Nu e visul ăsta pentru mine? Nu e o investiţie pe care să mi-o permit? Este. Decât să plătesc chirie 40 de ani, bani care se duc fără a-mi rămâne mie ceva la sfârşitul acestui timp, mai bine fac în aşa fel încât să aplic pentru programul Prima Casă şi să-mi iau apartamentul mult dorit. Da, o să plătesc mulţi ani rate pentru apartament. Dar prefer să plătesc rata, decât chiria, iar după 20 sau 30 de ani să ştiu că rămân cu ceva. În plus, să ştiu şi că trăiesc în tot acest timp făcând tot ceea ce-mi pofteşte sufletul în acel apartament, fără să fie nevoie să dau socoteală vreunui proprietar.

Nu ştiu încă dacă unele dintre aceste apartamente noi vin deja mobilate, însă eu ţintesc spre unul gol, pe care să-l aranjez în funcţie de nebuniile (minimaliste) care-mi plac mie. After all, aşa cum există site-uri utile în amenajarea camerelor pentru copii şi adolescenţi… aşa există şi site-uri, reviste şi specialişti la care pot apela pentru a aranja apartamentul meu astfel încât rezultatul final să fie admirabil. Apartamentul nostru, de fapt, căci muncim împreună pentru el. Gata cu vorbăria, trebuie să ne-ntoarcem la muncă pentru a ne permite apartamentul acela cu 3 camere la care visăm 😉 . Cheers!

Lifestyle & Leisure

One Reply to “Apartamente 3 camere Bucureşti: Unde? De ce? Pentru cine?”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *