După 10 ani în care alfiștii au cucerit, cu pasiunea lor pentru constructorul italian, unele dintre cele mai frumoase orașe ale țării – Sibiu, Brașov, Suceava, Sighișoara sau Tulcea -, anul acesta gazda festivalului Alfa Fest 2016 a fost uimitorul Maramureș.

Cea de-a 11-a ediție s-a desfășurat în perioada 17-20 iunie la Vișeul de Sus și a adunat posesori și pasionați de Alfa Romeo din toate colțurile țării, dar și oaspeți din străinătate.

AlfaFest01

Aproximativ 50 de reprezentante ale mărcii, de la un Spider ce marca sfârșitul anilor ’70 și până la unele dintre cele mai recente modele Alfa Romeo, MiTo și Giulietta, au acceptat propunerea organizatorilor de a duce tradiția mai departe.

Și pentru că vorbim de tradiție, iar “lemnul” și “apa” sunt două cuvinte care definesc cel mai bine istoria și viața maramureșenilor, participanții au fost invitați la o calatorie în timp, atât de specifică locului.
Pentru o zi, alfiștii și-au lăsat mașinile în parcare și au pornit la drum pe valea Vaserului, care traversează munții Maramureșului, în mijlocul unuia dintre cele mai frumoase și mai salbatice peisaje din România. O experiență frumoasă, cu bătrâna Mocănița, un tren cu aburi construit după Primul Război Mondial, ce merge pe una dintre ultimele șine de cale ferată pentru locomotivele cu aburi încă activă din Europa.

AlfaFest07

AlfaFest08

Ziua de duminică, 19 iunie, a fost dedicată în totalitate frumoaselor exemplare italienești. După un superb drum cu serpentine amețitoare și peisaje încântătoare, cele 50 de automobile au poposit în centrul orașului Baia Mare, pentru a încânta privirile trecătorilor în cadrul unei expoziții de eleganță.

AlfaFest10

Despre AlfaFest

AlfaFest este un eveniment organizat de AlfaClub România, ediția cu numărul 11 bucurăndu-se de sprijinul Michelin, Euromaster, SepiaPrint și IDEA Advertising.

AlfaFest04

Despre familia AlfaClub

Cu peste 7000 de membri inregistrați pe forum și peste 8000 de subiecte discutate, AlfaClub Romania este, de mai bine de 11 ani, locul de întâlnire al posesorilor și pasionaților de Alfa Romeo din România. După nenumărate întâlniri săptămânale în mai toate orașele mari ale țării, zeci de întalniri în locuri ce ar face orice pasionat de mașini să tresară, și după 11 evenimente AlfaFest, care au atras de-a lungul timpului pasionați ai mărcii din Grecia, Bulgaria, Serbia, Croația, Ungaria și Slovenia, Asociația AlfaClub România nu mai este demult doar un club auto, ci o mare familie și un promotor al turismului românesc, în țară și străinătate.

 

Boys & Toys

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *