Amorțeala de început de an ne îndeamnă la vis și la lene, iar ieșirile în oraș sunt mai rare pe măsură ce pauzele devin mai dese. Însă asta nu înseamnă că ar trebui să ne începem anul doar acasă, prelungind vacanța. Teatrul este minunat în această perioadă, tocmai pentru că îmbină cele două elemente perfecte pentru orice început de an: distracția și relaxarea. Iată 3 spectacole de teatru pe care ar trebui să le vezi în luna ianuarie la Teatrul Excelsior.

Vrăjitorul din OZ, 26 ianuarie, ora 11.00, Sala „Ion Lucian”

după Lyman Frank Baum, regia Petre Bokor

cu: Annemary Ziegler, Ion Bechet, Ciprian Cojenel,

Mihaela Coveşeanu / Robert Radoveneanu, Magda Condurache, Silvana Ionescu,

Pavel Bârsan, Cosmina Dobrotă, Ştefania Dumitru, Daniela Ioniţă-Marcu,

Robert Robert Emanuel, Tudor Pîrvu, Raluca Botez, Iulia Samson, Veronica Popescu,

Dragoş Ianoşi, Oana Tofan

Durata spectacolului: 1h 20 min | 3+
Detalii: https://www.bilet.ro/evenimente?cautare=excelsior

Nimeni nu are nevoie de o prezentare a acestui spectacol creat după o carte atât de celebră, care ne învață să descoperim curajul, inteligența și dragostea în noi înșine. Purtată de o tornadă, micuța Dorothy ajunge pe tărâmul fermecat al lui Oz, împreună cu cățelușul ei Toto. Acolo va întâlni trei camarazi cu totul speciali, Sperietoarea, Omul de Tinichea și Leul, alături de care va învăța prețioasa lecție a prieteniei și a curajului, lecție care o va ajuta să se întoarcă acasă.

Familia Addams, 28 și 29 ianuarie, ora 19.00, Sala „Ion Lucian”

libretul  Marshall Brickman & Rick Elice, muzica și versurile Andrew Lippa,

regia și coregrafia Răzvan Mazilu

cu: Lucian Ionescu, Camelia Pintilie / Oana Predescu, Ana Udroiu, Matei Hotăranu,

Mihai Mitrea / Radu Mitrea, Aida Avieriței, Mircea Alexandru Băluță, Maria Alexievici,

Doru Bem, Dan Pughineanu, Andreea Hristu, Iulia Samson,

Loredana Cosovanu, Alex Popa, Dan Clucinschi, Ovidiu Ușvat

Durata spectacolului: 2h 30 min (cu pauză)| 12+

Detalii: https://www.bilet.ro/evenimente?cautare=excelsior

Familia Addams este un exemplu pentru noi toți: fiecare membru al familiei are ciudățeniile lui, dar toate sunt acceptate cu dragoste de restul membrilor. Excentrica familie care la începutul anilor ‘90 cucerea publicul larg prin versiunea cinematografică omonimă, i-a inspirat pe Marshall Brickman, Rick Elice și Andrew Lippa în crearea unei adaptări muzicale originale care revizitează universul Addams dintr-o perspectivă surprinzătoare, confruntându-i pe Gomez și pe Morticia cu ceea ce s-ar putea numi „coșmarul” oricăror părinți: copiii cresc (prea repede). Ajunsă la vârsta adolescenței, Wednesday, unica lor fiică, se îndrăgostește de Lucas Beineke, un băiat drăguț dintr-o familie respectabil de „normală” și decide să îi încredințeze secretul tatălui ei, care nu doar că este nevoit să accepte cruda realitate, ci și să facă ceva ce nu a mai făcut vreodată: să îi ascundă adevărul iubitei sale soții. Totul va lua o întorsătură neașteptată în noaptea când „prea normalii” Beineke ajung să cineze în casa „ciudaților” Addams – un festin nocturn efervescent care va confrunta cele două familii cu limitele (a)normalității și cu rezistența în fața schimbării.

Minunata lume nouă, 31 ianuarie, ora 19.00, Sala „Ion Lucian”

după Aldous Huxley, regia Catinca Drăgănescu

cu: Camelia Pintilie / Oana Predescu, Alex Popa / Mihai Mitrea, Dan Pughineanu,

Mircea Alexandru Băluță, Andreea Hristu / Ana Udroiu, Ovidiu Ușvat, Bogdan Nechifor, Dana Marineci / Loredana Cosovanu, Mihaela Trofimov / Iulia Samson

Durata spectacolului: 2h 45 min (cu pauză) | 14+

Detalii: https://www.bilet.ro/evenimente?cautare=excelsior

Viitorul nu sună mereu bine, iar cărțile și spectacolele care îl aduc în discuție ne arată cât de important este să îl construim corect, cu suflet și cu minte. „Minunata lume nouă este o distopie SF despre un viitor apropiat în care oamenii vor fi reușit să elimine bătrânețea, suferința și războiul, punând bazele unei societăți sigure și armonioase. Spectacolul explorează natura umană la limita dintre libertate și siguranță, urmărind povestea a doi indivizi atipici care sunt dispuși să riște perfecțiunea lumii noi pentru a afla adevărul despre cum a fost ea creată și, mai ales, ce s-a schimbat în oameni ca ei să simtă că nu există nicio altă variantă mai bună,” arată regizorul Catinca Drăgănescu.

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *