Mierea de Manuka are puternice proprietăți antibacteriene, antiseptice si antivirale. Se spune că triburile indigene Maori utilizează mierea de Manuka de secole în medicina lor tradițională, pentru a trata o serie de afecțiuni și că în spitalele din Noua Zeelanda este folosită ca antiseptic.  Este indicată în cazul tratamentelor terapeutice și poate fi folosită atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern.

Tratează prin aplicare locală acneea, eczemele, rănile și arsurile ușoare, îmbunătățește sănătatea digestivă și susține sistemul imunitar.

Miere de Manuka

  1. Tratamentul acneei

Proprietățile antibacteriene ale mierii de Manuka fac din aceasta un excelent demachiant, eficient împotriva acneei. Aplicați o cantitate mică de miere pe zona afectată de roșeață sau coșuri, lăsați să acționeze 10-15 minute și clătiți. Repetați procedeul de trei ori pe săptămână.

  1. Estomparea cicatricilor

Utilizată cu regularitate, mierea de  Manuka poate să estompeze considerabil cicatricile mai vechi sau cele recente, chiar și pe cele datorate acneei.

  1. Efect de hidratare intens

Mierea de Manuka are un efect calmant și hidratant. Utilizați mierea de Manuka ca pe o mască facială includeți-o ca ingredient în rețeta dumneavoastră de mască preparată în casă.

  1. Balsam regenerator pentru păr

Proprietățile mierii de Manuka fac ca aceasta să fie și un minunat balsam pentru păr. Amestecați o lingură de miere brută cu 2 linguri de ulei de masline virgin și masați uniform cu acest amestec pe toată lungimea părului. Clătiți dupa 20 -30 de minute.

  1. Tratament pentru păr strălucitor

Mierea are un efect natural de strălucire. Amestecați o lingură de miere de Manuka cu 6 linguri de iaurt și aplicați pe toată lungimea părului. Lăsați amestecul sa acționeze și clătiți după o oră. Pentru rezultate mai bune, se recomandă folosirea acestui tratament cel puțin o dată pe săptămână.

  1. Barieră anti-îmbătrânire

Mierea de Manuka este bogată în antioxidanți: o lingură de miere pe zi ține ridurile la distanță. Introduceți mierea de Manuka în alimentația dumneavoastra și puteți întarzia procesul de îmbătrânire. Folosiți o cantitate mică de miere și direct pe ten, în masca zilnică, pentru a vă preveni apariția ridurilor.

  1. Balsam de buze

Mierea este și un grozav balsam de buze. Dacă doriți să aveți buzele moi și catifelate, amestecați o lingură de miere de Manuka cu o lingură de zahăr brun și câteva picături de suc de lămâie și aplicați apoi pe buze. Exfoliați cu grijă dupa 5 minute.

  1. Îngrijirea și protecția unghiilor

Mierea de Manuka întărește unghiile și înmoaie cuticulele. Amestecați o linguriță de miere cu o linguriță de oțet de cidru și aplicați pe suprafața unghiilor și a cuticulelor. Clătiți după 10 minute.

  1. Estomparea cearcănelor

Luați o linguriță de miere și aplicați pe zona afectată, clătind după 20 de minute. Repetați procedeul de două ori pe săptămână până când cercănele dumneavoastră dispar. Puteți de asemenea și să amestecați în proporții egale miere și ulei de migdale, aplicând sub ochi și clătind după 10-15 minute.

  1. Calmarea și tratamentul eczemelor

Proprietățile anti-inflamatorii ale mierii de Manuka ajută la calmarea pielii afectate de eczeme, mai ales în ceea ce privește rozaceea și psoriazisul. Aplicați putina miere pe zona afectată, clătiți dupa 20 de minute și veți fi surprinși de rezultat.

Mierea de Manuka cu UMF garantat este disponibilă în magazinul online www.greenboutique.ro.

 

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *