set cutite Blaumann 01

Sunt proaspăta posesoare a unui set de cuţite format din 8 piese. Menţionez încă de la început că eu nu mă pricep la cuţite şi nici la firme producătoare din domeniu, însă le aleg de obicei pe cele albe (din ceramică) sau pe cele din alte metale (dar care, eventual, să fie îmbrăcate în alb). De ce am mania asta pentru alb? Pentru că pot să văd cu ochiul liber dacă sunt imaculate sau nu. Aşadar obsesia mea pentru alb este strict legată de igienă. Bine, şi un pic de design, că albul „dă mai bine”.

De obicei, când îmi iau cuţite, nu ştiu dacă sunt sau nu bune. Merg la risc şi… văd eu cum sunt în momentul în care le desfac şi le probez. Până la urmă, nu aşa facem majoritatea dintre noi? Că doar nu ne apucăm să tăiem brânza şi pâinea prin supermarket atunci când vrem să testăm un cuţit. Îl cumpărăm pur şi simplu şi… vedem noi acasă dacă taie sau dacă îl aruncăm într-un sertar şi uităm de el şi de incompetenţa lui.

De data aceasta mi-am ales un set de cuţite Blaumann de pe site-ul depozit-online.ro 🙂
8 piese frumoase într-o cutie la fel de frumoasă. M-am mirat când am primit coletul şi am văzut că e cutie cu închidere magnetică. Nu văd asta prea des, deci e un fel de „thumbs up” pentru Blaumann.

set cutite Blaumann 03

set cutite Blaumann 04

Dintre toate, preferatul meu este cuţitul pentru brânză. Mi se pare atât de finuţ şi de simpatic în acelaşi timp, plus că are dimensiunea perfectă pentru mânuţa mea mică. O să pot să mă desfăşor în voie cu el şi sigur în folosesc eu şi la alte chestii :D.

Ah, încă ceva! Chestia care m-a determinat de fapt să-mi doresc setul acesta este fix curăţătorul de legume. Nu are lama metalică. E ori ceramică, ori dintr-un plastic foarte dur şi super frumos. De mult îmi doream un curăţător de legume care să arate bine şi să fie şi bun. Că am mai avut eu vreo 3 astfel de curăţătoare, dar niciunul n-a fost suficient de bun încât să nu mă enerveze. Acum, în sfârşit!!, am unul bun.

set cutite Blaumann 13

set cutite Blaumann 14

Un detaliu pe care l-am observat imediat cum am deschis cutia (după cele câteva momente în care m-am minunat de închiderea cu sistem magnetic a cutiei)… a fost faptul că toate cuţitele au sistem de siguranţă la vârf. Deci, în cazul în care iau cutia în portbagaj şi se zdruncină pe drum iar un cuţit decide, ca prin minune, să zboare din cutie, pot să stau liniştită că n-o să linşeze restul bagajelor, că are protecţie. Deci n-o să înjunghie sticla cu ţuică din portbagaj, dar nici n-o să-mi spintece perna sau cortul. E „safe” 😀

set cutite Blaumann 06

set cutite Blaumann 07

set cutite Blaumann 08

set cutite Blaumann 09

set cutite Blaumann 10

Primul cuţit care a fost pus la treabă este cel mic. Am curăţat cu el cartofi, tăiat roşii, castraveţi, pâine (baghetă), brânză, ceapă, usturoi şi kaiser. Nu taie precum un cuţit de ceramică, dar nici nu este un cuţit de ceramică. Însă s-a descurcat bine şi sunt mulţumită de investiţie. Chiar dacă o să vreau să-l ascut un pic, pentru că eu vreau să taie perfect.

Sunt mereu atentă la detalii. Consider că un cuţit frumos care taie ok… poate deveni un cuţit frumos care taie foarte bine. Dar un cuţit urât nu va putea să se schimbe niciodată. D’aia nici nu cumpăr chestii urâte :D.

Şi dacă tot am menţionat de detalii, am observat că toate cuţitele au firma trecută pe lamă, dar şi logo-ul pe mâner (acel “B” de la Blaumann).

Sunt mulţumită de acest set de cuţite de la depozit-online.ro şi îl recomand. Fie pentru voi, fie ca idee de cadou.

set cutite Blaumann 16

set cutite Blaumann 17

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *