Ventilatorul se învârte molatic prin cameră. E o căldură sufocantă. În stânga mea stă teancul de cărți din care trebuie să învăț, dar cine mai are chef de asta? Mintea-mi stă doar la mare. Ah, ce-aș da o fugă până în Vamă… Mă las pe spate şi simt arcul de la saltea cum mă-nghioldeşte. Mă răsucesc puţin mai la stânga şi închid ochii. Simt sarea din aer şi încerc să las o urmă perfectă a tălpii piciorului în nisip. Chiar dacă frige, am învăţat că lucrurile care dor de obicei merită. M-am bucurat, în ciuda durerii, de momentul meu, de clipa aia petrecută cu mine, de toţi anii copilăriei în care am visat să fac asta şi singurul nisip pe care-l răstălmăceam cu degetele de la picioare era de pe la vreo rudă care stătea la casă şi avea planuri cu mormanul de nisip care mie-mi făcea cu ochiul.

De mică am stat pe gânduri şi-mi spuneam, cât să aud doar eu, că nu e bine aia şi ailaltă. Dar uneori mergeam dincolo de temeri, chiar dacă riscam să-mi iau bătaie şi ulterior îmi promiteam că n-o să mai greşesc.

Mi-am scuturat mintea de gândurile astea, pe care în repetate rânduri m-am chinuit să le îngrop. „Mă ajuţi să-mi scot tricoul?”, i-am spus când m-am apropiat de ea. Citea. S-a uitat la mine, a lăsat cartea din mână şi s-a ridicat de pe nisip. Era mai înaltă decât mine iar trăsăturile îi erau atât de reci. N-a scos niciun cuvânt. A apucat uşor marginile din lateralele tricoului meu larg, am ridicat mâinile şi am lăsat-o să mă dezbrace. Nici măcar nu aveam costum de baie pe mine, doar un sutien normal de culoare green mint. „Sunt ioana” i-am spus, apoi mi-am luat tricoul din mâna ei şi m-am trezit că sunt într-o altă parte a plajei.

Nimic din lucrurile pe care le învăţ făcând parte din sistem nu mă ajută şi nu mă învaţă cum să mă eliberez ca atunci când sunt la mare. De aceea mi-am oferit momentul ăsta. Fără judecată şi prejudecată. Fără vină, fără remuşcări. D-aia m-am ridicat pe vârfuri şi am muşcat-o de buze. Şi furie şi împlinire, toate le-aş fi trecut în contul ei. Nici măcar n-am întrebat cum o cheamă. Dar nici ea nu mi-a spus…

*Am scris acest articol pentru un concurs de creativitate organizat de GoodRead.ro

Fun & Games

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *