Istoria oficială a automobilului numără cu puţin peste 100 de ani. La începuturile ei au stat Karl Benz şi Gottlieb Daimler, care, la sfârşitul secolului al XIX-lea, au construit mijloace de transport puse în mişcare nu de cai, ci de motoare cu combustie internă pe bază de benzină. Cu toate acestea, au rămas în afara istoriei oficiale sute de inventatori şi constructori, graţie cărora a şi apărut în cele din urmă automobilul. Fiinţa umană s-a străduit întotdeauna să creeze un mecanism capabil să se deplaseze singur.

Shell-Helix-Ultra-Pure-Plus

Am auzit în stânga şi-n dreapta că, vai, ce extraordinare sunt femeile pentru faptul că au inventat ceva atât de util precum ştergătoarele de parbriz. Mă faceţi să râd. Şi o spun în calitate de femeie cu capul pe umeri. Dacă nu erau bărbaţii, astăzi încă ne mai plimbam cu trăsurile. Sau cu picioarele.

Când eram mică visam că într-o zi o să mă fac mecanic auto. N-a fost să fie, dar am rămas cu un respect aparte pentru toţi cei care practică această meserie. Bărbaţii au un rol foarte important în viaţa noastră, având un simţ aparte pentru mecanică şi logică. Şi noi ştim ce-i aia logică, dar se amestecă destul de des cu diferite reacţii hormonale şi rezultă o logică greu de înţeles. Să revenim, însă, la automobile…

BMW Motorsport a semnat de curând un parteneriat cu Shell Helix Ultra. Brand-ul Shell este deja arhi-cunoscut, astfel că nu mai are nevoie de introduceri. Shell Helix Ultra este un tip de ulei care ajută la creşterea performanţei BMW atât pe pistă, cât şi în afara ei. Uleiurile de motor sunt esenţiale în ceea ce priveşte durata, eficienţa şi performanţa vehiculului. Parteneriatul tehnic are la bază acest ulei de motor, Shell Helix Ultra, obţinut prin tehnologia Pure Plus.

De reţinut este faptul că BMW nu ar semna un parteneriat doar de dragul imaginii cu o firmă care produce uleiuri pentru motor. BMW este deja un brand mult prea puternic la nivel mondial, iar faptul că a bătut palma cu cei de la Shell este un lucru care se întâmplă datorită beneficiilor uleiului respectiv.

Brazilianul Augusto Farfus, cel care vorbea în filmuleţul de mai sus, a participat la foarte multe competiţii şi este atât de bun încât, de câţiva ani, participă la curse exclusiv în maşini BMW. De aceea el a fost desemnat drept unul dintre cei mai în măsură oameni să vorbească despre performanţa maşinii atunci când este utilizat uleiul de motor Shell Helix Ultra. Nu este un ulei special pentru bolizii cu care piloţii de curse participă la raliuri, ci este un ulei conceput pentru o funcţionare excelentă a motorului, indiferent de marca automobilului şi de caii putere pe care îi deţine. În orice magazin Shell şi pe orice forum ţi se va confirma acest fapt.

Vor alege acest ulei de motor toţi conducătorii auto care îşi doresc ca maşina să funcţioneze cât mai bine iar durata de viaţă a motorului să fie cât mai mare. Când vine vorba de automobile, calitatea contează până în cele mai mici detalii.

Boys & Toys

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *