Aseară am terminat serialul, iar acum sunt foarte tristă pentru că îmi lipsesc personajele şi forţa din fiecare episod. N-o să fiu spoiler, nu vă faceţi griji din cauza asta, niciodată nu mi-a plăcut să stric misterul unui film sau serial.
Kingdom este o serie TV începută în 2014. Până în prezent are 2 sezoane, fiecare dintre acestea având 10 episoade (a câte 45 de minute). Povestea îl are în centru pe Alvey Kulina, personaj interpretat de Frank Grillo. Fost luptător de MMA, în prezent deţine o sală care nu merge tocmai bine, dar continuă să facă ceea ce îi place. Antrenează mai mulţi luptători, însă personajele cele mai importante sunt cei doi fii ai săi, Jay Kulina şi Nate Kulina, dar şi cel mai bun luptător pe care l-a antrenat vreodată şi care a ieşit de curând din închisoare – Ryan Wheeler.
Personajul Ryan Wheeler e destul de interesant. Îmi place foarte mult profilul psihologic, iar actorul Matt Lauria îl interpretează impecabil. Chiar dacă Ryan Wheeler este cel mai bun luptător şi totodată „frumuşelul” serialului, preferatul meu este Jay Kulina.
Jay este interpretat de Jonathan Tucker. Este un personaj extrem de complex. Chiar dacă se antrenează în fiecare zi pentru cariera de luptător profesionist, îi plac foarte mult drogurile şi femeile. Este un om cu bune şi rele şi nu ascunde nimic din toate astea. Un cuceritor înnăscut, un bărbat neinteresat de bani. Iubeşte foarte mult luptele şi îmi place la el şi sensibilitatea din spatele celor mai grele încercări la care este supus. Neînfricat în cuşca de luptă, Jay are totuşi o inimă mare. E genul meu. Foarte masculin şi totodată glumeţ, dar şi foarte capabil de sentimente puternice.
Iubesc foarte mult filmele şi serialele cu sporturi, iar acesta, cu MMA (Mixed Martial Arts), mi s-a părut a fi foarte bun. E prima zi după ce l-am terminat de văzut şi deja îmi lipseşte.
Ce am văzut în serialul Kingdom mai mult decât în alte seriale? Personajele sunt conturate foarte bine. Deşi este un serial bazat pe sport de contact, se pune accent şi pe profilul psihologic. Vezi clar problemele cu care se confruntă personajele, dar şi fricile lor, pe care uneori le verbalizează. Totodată, munca din spatele sporturilor de performanţă este motivantă. Eu când văd astfel de filme şi seriale, cu sporturi, şi văd inclusiv toate etapele prin care trec personajele, plus zidurile de care se lovesc în drumul către succes… prind curaj să fac lucrurile de care mi-e cel mai frică.
Dacă ştiţi seriale cu sporturi, aştept recomandările voastre!