Am descoperit-o pe Andreea Cristescu pe Facebook, într-o zi absolut normală, în timp ce derulam feed-ul. Mi-a plăcut atât de mult o rochie violet pe care o purta încât i-am dat mesaj şi am complimentat-o. Am aflat, imediat după mulţumirile pentru complimentul pe care i-l lăsasem în mesaj, că modelul rochiei fusese realizat chiar de ea. Iubind să picteze, a creat rochia respectivă şi a mers la o croitoreasă pentru a-i da viaţă. Pornind de la acest subiect am început să discutăm şi despre alte aspecte, descoperind un om frumos, un om de la care avem de învăţat. Cu trecerea anilor, mulţi dintre noi uităm de pasiunile pe care le avem şi ne concentrăm atenţia exclusiv pe job. De la Andreea Cristescu am învăţat să privesc din nou către activităţile care îmi bucură sufletul şi m-am gândit că e o idee bună să ţi-o prezint şi ţie, în speranţa că te va inspira şi pe tine 😀

rochie-andreea-cristescu-foto-3 rochie-andreea-cristescu

Flawless.ro: Bună, Andreea! Ştiu că eşti un om complex, un om care a văzut dincolo de rutina de zi cu zi. Ai reuşit să profiţi de puţinul timp liber pentru a face ceea ce îţi bucură sufletul. Îţi mai aminteşti de când a pornit pasiunea pentru pictură?
Andreea: Bună, draga mea! Pentru mine, timpul este oglinda în care mă privesc zi de zi. Ceea ce îmi bucură enorm sufletul nu are nevoie de timp liber, ci doar de răbdare, dragoste și zâmbet. Când toate acestea îmi sunt alături, practic simt că am tot. De aici a pornit și pasiunea pentru pictură. De mică îmi plăcea să desenez orice, aveam atâta răbdare încat stăteam și două ore pe un desen, făceam lucrurile cu meticulozitate, presăram dragoste peste tot, îmi plăcea să-mi personalizez orice obiect pe care îl aveam în casă sau vreun lucru vestimentar. La finalul oricărei lucrări îmi spuneam: Andreea, ai reușit! Mâinile îți sunt înzestrate de Dumnezeu! Acum zâmbește și promite-ți că toată viața, indiferent de situație, tu îți vei duce visul și pasiunea mai departe. Și uite așa, timp de mulți ani nu am mai pictat absolut nimic, m-am ocupat de cu totul altceva, parcă pasiunea mi-a fost ștearsă cu buretele din suflet și uitasem că știu să pictez. Dar acum 3 ani am trecut printr-un moment dificil și totodată greu al vieții mele și cu ajutorul unei doamne profesor minunate, căreia îi voi mulțumi întreaga viață, mi-am redeschis sufletul către ceea ce iubesc enorm: Pictura!

Flawless.ro: Ai mers cu pasiunea pentru pictură mai departe şi ai realizat modelul unei rochii care, ulterior, a prins contur. Este de fapt rochia de la care a pornit şi discuţia dintre noi. Este primul proiect de acest fel sau ai mai realizat şi desenele altor piese vestimentare?
Andreea: Într-adevar, „rochia minune”, așa cum o numesc eu, a dat startul unei frumoase discuții dintre noi două. Cum îți spuneam și la întrebarea precedentă, de mică îmi plăcea să îmi personalizez lucrurile vestimentare, pe langă faptul că pictam. În timpul liceului, prietenele îmi spuneau că mă vor aștepta să le pictez rochiile de mireasă. Eu visez mult, chiar foarte mult, la propriu vorbind. Și primul vis pe care l-am avut cu o rochie a fost înaintea majoratului meu. A doua zi mi-am făcut o schiță în minte și am mers la croitor cu mare încredere și optimism, spunându-i dacă îmi poate realiza așa ceva, drept urmare la majorat mi-am purtat rochia visată. A doua rochie a fost a unei prietene, căreia i-am dat multe idei, ajungând să o faca după modelul închipuit de mine. Și a treia este „rochia minune”, cea care a primit cele mai multe aprecieri, aprecieri care mi-au adus multe zâmbete în suflet.

Flawless.ro: Cât de mult eşti legată de pasiunile tale? Îţi imaginezi că ai putea cândva să renunţi la ele şi să le înlocuieşti cu alte activităţi din sfera artistică şi nu numai?
Andreea: Bine ai spus, pasiuni. Practic eu trăiesc doar din pasiuni. Am atât de multe pasiuni încat sunt și voi fi „legată de ele”, toată viața. Niciodată nu aș putea să renunț la ele și să le înlocuiesc, orice alte activități aș face, pasiunile îmi vor fi de ajutor, cu siguranță.

Flawless.ro: Te-ai gândit vreodată să transformi pasiunea pentru design vestimentar într-o afacere?
Andreea: Sincer, da, m-am gândit. Încă din liceu îmi propuneam asta, dar acum, având deja o profesie pe care o ador, dar care este total opusă design-ului, nu îmi permit să mă gândesc la un nivel ridicat de a-mi transfora pasiunea pentru design într-o afacere, deși timpul este cu mine pretutindeni, niciodată nu voi spune niciodată.

Flawless.ro: Care sunt detaliile pe care le iubeşti în ceea ce priveşte piesele vestimentare?
Andreea: Detalii sunt multe, dar cele pe care le iubesc sunt culoriile și nonculorile. Cred cu tărie că acestea sunt cele mai frumoase detalii ale tuturor pieselor vestimentare. Iubesc ceasurile si șosetele colorate, șosetele cu mii de imprimeuri și cu dantelă. În primul an de facultate am fost atrasă de fascinanta Hello Kitty, care acum face parte din detaliile mele vestimetare. Toate acestea mă caracterizează.

Flawless.ro: Faptul că pentru tine realizarea desenelor de design vestimentar este o pasiune te clasează oarecum mai sus comparativ cu unii oameni din industria aceasta. E de la sine înţeles că multe persoane din domeniul modei vor doar să se afirme, însă nu toate simt creaţiile cărora le dau viaţă. Cum este pentru tine? Ce simţi când realizezi schiţele? Dar, mai ales, ce simţi când desenele/picturile tale prind viaţă?
Andreea: Draga mea, toți oamenii care au pasiuni sunt clasați oarecum mai sus față de restul persoanelor. Ceea ce realizez eu, pentru mine nu este doar o pasiune, ci este și o relaxare și o stare de bine. Pun suflet, „fir cu fir”, fiecărei schițe sau fiecărui desen, de orice altă natură. Simt că am mâini înzestrate, simt că aș putea realiza schițele și cu ochii închiși, asta pentru că eu nu pictez doar cu mâinile și ochii, ci și cu sufletul și imaginația. Atunci când desenele mele prind viață, tind să cred că prind viață la propriu. Odată cu ele, sufletul mi se încarcă cu bucurie și cu sentimente pe care nu le pot descrie în cuvinte. Aș putea scrie o carte despre viața desenelor/schițelor mele.

*desen realizat de Andreea Cristescu
desen realizat de Andreea Cristescu

Flawless.ro: Ce alte pasiuni ai?
Andreea: Așteptam cu drag și această întrebare. Cum îți spuneam, eu trăiesc din pasiuni. Pe lângă faptul că pictura este una dintre pasiuni, ador să scriu, ador să compun poezii, ador muzica clasică, fapt pentru care încep să învăț să cânt și la pian, ador să vorbesc mult, chiar foarte mult, și marea mea pasiune este să îi fac pe toți oamenii să zâmbească.

Flawless.ro: Vreau să te cunosc un pic şi dincolo de pasiunile prin intermediul cărora ne-am cunoscut. Cum eşti ca om?
Andreea: De multe ori nu știu cum sunt ca om, prefer să-mi spună ceilalți și să mă privesc prin ochii lor. Îmi place să cred despre mine că sunt un om simplu, vorbăreț, cu un suflet gigant și care adoră să picteze nu numai tablouri și rochii, ci și zâmbete pe chipul oamenilor.

Flawless.ro: Te-am văzut de la început ca pe un exemplu bun de urmat, datorită tăriei tale de a nu-ţi abandona pasiunile, în ciuda faptului că ai un job full-time. E mare lucru să poţi face asta într-o lume în care majoritatea ne-am creat o rutină care nu implică neapărat vreo pasiune. Ce sfat ai pentru cei care s-au pierdut undeva pe drum şi au uitat de pasiunile care, cândva, le bucurau sufletele?
Andreea: Sunt student farmacist, iar profesia pe care o am o ador, aș vorbi non-stop despre ea, la fel cum aș vorbi și despre pasiunile mele. Am contact cu foarte mulți pacienți. Crede-mă, oamenii aceștia când intră în farmacie, simt parcă cum sufletele lor sunt triste. Încerc pe cât posibil ca atunci când ei ies pe ușă, să iasă cu zâmbetul pe buze. Mereu mi-a plăcut ca pacienții să plece nu numai cu medicamentele care îi fac bine, ci și cu încredere și optimism. Ceea ce îi face pe unii oameni să uite de pasiunile pe care le au este timpul, dar aici ei sunt de vină, neştiind cum să-l valorifice, și așa își face apariția rutina, rutina care le distruge sufletele. Oameni Frumoși, creați-vă aripi, dar uniți-le cu timpul, nu îl lăsați să zboare niciodată! Iar când vă priviți în oglindă, zâmbiți mereu, închideți ochii și priviți-vă cu sufletul! Acolo vă sunt ascunse pasiunile, pe care probabil le-ați uitat! Iubiți viața și asta o să vă facă automat optimiști!

rochie-andreea-cristescu-foto-2

Îi mulţumesc Andreei pentru cuvintele calde şi sincere! Totodată, sper că pofta ei de viaţă te-a inspirat să îţi doreşti mai mult de la tine, să priveşti din nou către activităţile care îţi bucurau sufletul cândva. Pasiunile sunt cele care ne salvează de la rutina în care ne trânteşte viaţa de adulţi responsabili. Hai să spargem rutina şi să ne amintim de pasiunile noastre, oferindu-le puţinul timp liber pe care îl avem. Va fi o schimbare benefică! O schimbare Flawless! 😉

Lifestyle & Leisure

One Reply to “Interviul lunii: Despre pasiuni, cu Andreea Cristescu!”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *