Discovery Channel te duce în culisele campionatului mondial de fotbal. Începând din 24 mai, în fiecare sâmbătă, Discovery difuzează documentarul BRAZILIA 2014: PREGĂTIRI PENTRU CAMPIONATUL MONDIAL. 

Seria conţine trei episoade a câte 60 de minute, care se vor concentra asupra a trei proiecte foarte importante, cu întreaga infrastructură care le susţine: renovarea celebrului stadion Maracana din Rio, locul unde Brazilia a suferit o înfrângere usturătoareîn finala Cupei Mondiale anterioare, în 1950, extinderea noului proiect futuristic pentru stadionul Corinthians din Sao Paulo şi cel mai costisitor proiect al ţării, amplasat chiar în inima Amazonului: stadionul Amazonas.

Brazilia lucrează la unul dintre cele mai importante proiecte din istoria sa: pregătirea a trei stadioane demne să găzduiască meciuri de fotbal internaţionale, la cel mai înalt nivel, care trebuie să fie gata la timp pentru Cupa Mondială 2014.

Costurile totale depăşesc trei miliarde de dolari, ceea ce înseamnă de trei ori mai mult decât cheltuielile ultimei ţări-gazdă a Cupei. În plus, proiectul îi obligă pe cei mai mari arhitecţi şi ingineri ai ţării să îşi asume o responsabilitate foarte mare. Prezentând toate aceste aspecte, programul dezvăluie în exclusivitate poveşti din culisele celui mai ambiţios şi mai controversat proiect de construcţie al ţării.

BUILDING THE WORLD CUP

 

Episodul 1: Maracana

Celebrul stadion de fotbal din Brazilia, Maracana, va găzdui finala Campionatului Mondial din 2014. La ultimul meci jucat pe acest stadion, Brazilia a fost învinsă de Uruguay în finala Campionatului Mondial. Ca urmare, de această dată echipa Braziliei trebuie să obţină nu doar o victorie, ci o victorie pe un stadion de ţinută mondială, reunind istoria fotbalului performanţele tehnologiei şi arhitecturii secolului 21.

Stadionul Maracana era un proiect inovator în anii 1950, dar şase decenii mai târziu aspectul acestuia a devenit învechit. Acoperişul, tribunele, ieşirile de urgenţă şi chiar terenul de joc sunt depăşite şi nu mai pot face faţă exigenţelor celei mai mari competiţii de fotbal din lume. În 2010, au început lucrări de modernizare în cadrul unui proiect care ar fi trebuit să dureze doi ani. Planurile şi bugetul de 300 de milioane de dolari au fost modificate drastic după ce inginerii au descoperit tijele de oţel complet ruginite care susţineau acoperişul stadionului, cu o greutate totală de 20 000 de tone.

Echipa de arhitecţi şi ingineri de elită va fi pusă la încercare într-o cursă contra cronometru care se va finaliza cu una dintre cele mai construcţii

Fun & Games

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *