Sunt o grămadă de cărţi pe care ni le-am dorit, dar am avut alte priorităţi financiare. Sunt la fel de multe cărţi pe care am vrut să le cumpărăm pentru a le oferi cadou, dar niciodată nu erau la reducere. Începând de azi şi până pe data de 24 ianuarie se desfăşoară o campanie de reduceri substanţiale la cărţi foarte bune (care, în mod obişnuit, sunt reduse cu 5% sau deloc). Iată care sunt cele mai bune titluri din ofertă:

1. Marile minciuni nevinovate, de Liane Moriarty
Marile minciuni nevinovate e o poveste irezistibila despre casatorie, maternitate, viata familiilor moderne din clasa de mijloc si, nu in ultimul rand, despre minciunile periculoase pe care ni le spunem ca sa putem supravietui.

marile-minciuni-nevinovate_1_fullsize

2. Colecţionara de parfumuri interzise, de Kathleen Tessaro
La prima vedere, tanara Grace Monroe are o viata fericita, in randul aristocratiei din Londra anilor 1950. Si totusi, nu isi gaseste locul in aceasta lume. Intr-o zi, destinul ii scoate in cale o mostenire neasteptata de la misterioasa Madame Eva d’Orsey, a carei identitate trebuie sa o descopere. Povestea ne-o arata pe enigmatica necunoscuta la New York, Monte Carlo, Paris si Londra, dezvaluind o femeie extraordinara, sursa de inspiratie pentru cei mai talentati creatori de parfumuri. Imortalizata in arome de neuitat, existenta Evei d’Orsey ii va schimba viata lui Grace. Tanara va trebui sa aleaga: ori se transforma in femeia pe care o doresc cei din jur, ori ramane ea insasi.

Colectionara de parfumuri interzise exploreaza iubirea obsesiva dintre muza si artist, dintre miros si forta coplesitoare a amintirii.

colectionara-de-parfumuri-interzise_1_fullsize

3. Cavalerul celor Şapte Regate, de George R.R. Martin
Cu o suta de ani inainte de Urzeala Tronurilor, doi eroi neobisnuiti bantuiau prin Westeros…

Inainte de Tyrion Lannister si Podrick Payne, au fost Dunk si Egg. Ser Duncan cel Inalt, un cavaler novice, dar curajos, isi intrece rivalii cel putin prin statura, daca nu prin experienta.

Alaturi de el se afla varianta lui in miniatura, Egg, al carui nume adevarat (ascuns de toti cei pe care-i intalnesc) este Aegon Targaryen. Desi eroi mai neverosimili nu se gasesc in tot Westerosul, cei doi au in fata lor aventuri extraordinare, in mijlocul intrigilor regale, al raufacatorilor si al celor innebuniti dupa putere. Actiunea din cele trei nuvele care alcatuiesc Cavalerul celor Sapte Regate, adunate pentru prima oara intr-un singur volum, are loc cu un secol inainte de evenimentele din Urzeala Tronurilor, in epoca in care dinastia Targaryenilor controleaza Tronul de Fier. Inca mai traiesc oameni care au vazut dragonii zburand deasupra oraselor distruse. Iar Westerosul e plin de urzeli regale, rivalitati, dar si de eroi.

cavalerul-celor-sapte-regate_1_fullsize

4. Trenul orfanilor, de Christina Baker Kline
Intre anii 1854 si 1929, asa-numitele „trenuri ale orfanilor“ strabateau in mod regulat distanta dintre orasele de pe Coasta de Est si tinuturile din Midwest, ducand mii de copii abandonati, a caror soarta avea sa depinda doar de noroc. Urmau sa fie adoptati de o familie iubitoare sau aveau sa indure o copilarie plina de lipsuri?

De origine irlandeza, Vivian Daly a fost un astfel de copil, trimis cu trenul de la New York City catre un viitor nesigur. Mai tarziu, Vivian se intoarce in est si duce o viata linistita. Dar in podul casei sale, ascunse in valize, se afla vestigiile unui trecut dureros.

Atunci cand, ca sa scape de casa de corectie, adolescenta Molly Ayer se angajeaza s-o ajute pe Vivian sa faca ordine in pod, se dovedeste ca cele doua femei nu sunt atat de diferite pe cat par.

trenul-orfanilor_1_fullsize

5. Un veac de singurătate, de Gabriel Garcia Marquez
Un veac de singuratate, capodopera care l-a propulsat pe Gabriel García Márquez pe orbita celebritatii internationale si i-a adus premiul Nobel (1982), este, in opinia unanima a criticii – dupa Don Quijote de la Mancha, nemuritoarea creatie a lui Cervantes -, cel mai frumos roman de expresie spaniola din toate timpurile, asa cum marturiseste si Pablo Neruda care il numeste „Don Quijote al timpului nostru“. Istoria celor o suta de ani ai fabuloasei aventuri traite de cele sapte generatii ale familiei Buendía, cu fanteziile, obsesiile, tragediile, pasiunile, disperarile si sperantele lor, este de fapt istoria miticului Macondo, intemeiat de patriarhul José Arcadio Buendía, teritoriu prodigios, unde fantasticul, irealul, se insinueaza adesea in realitate, miraculosul convietuind firesc cu viata de zi cu zi. insa intregul demers narativ sugereaza ideea ca Macondo nu se margineste la o arie concreta, istoria sa fiind de fapt istoria existentei umane, caci, asa cum arata autorul, „mai curand decat un loc de pe lume, Macondo este o stare de spirit“.

un-veac-de-singuratate_1_fullsize

6. Străinul. Ciuma. Căderea. Exilul şi împărăţia, de Albert Camus
Doua romane celebre contine aceasta carte, alaturi de o serie de mici bijuterii narative, numite povestiri, toate ale unui autor care i-a fermecat pana si pe sfincsii care acorda premiul Nobel… „Strainul“ descrie o crima si goliciunea omului in fata unei situatii absurde. „Ciuma“ – o parabola perfecta, complexa, a solidaratatii umane in fata nenorocirii. „Caderea“ – un monolog absurd al unui individ care traieste fara speranta. „Exilul si imparatia“ – un univers in care granita dintre fictiune si realitate nu e vizibila, ceea ce face cu atat mai atragatoare lectura…

strainul-ciuma-caderea-exilul-si-imparatia_1_fullsize

7. Dezastrul de la Cernobîl. Mărturii ale supravieţuitorilor, de Svetlana Aleksievici
– National Book Critics Circle Award pentru carte de nonfictiune.
– Premiul pentru Pace Erich-Maria-Remarque.
– Carte interzisa in Bielorusia.

„O istorie orala miscatoare a catastrofei din 1986 de la reactorul nuclear de la Cernobil, in care curajul fatalist si stoic este dublat de un umor incredibil de negru. Jurnalista rusa Svetlana Aleksievici a inregistrat o serie de marturii pe care le-a prezentat sub forma unor «monologuri», in stil romanesc, care zugravesc imaginea vie a atmosferei generale de nemultumire de la sfarsitul perioadei comuniste, in care liderilor de partid agresivi, propagandei paranoice si mobilizarilor haotice li se opun sarcasmul deprimant, gandurile amare si abuzul de votca. Rezultatul este o radiografie de neuitat a sufletului rus.“ – Publishers Weekly

dezastrul-de-la-cernobil-marturii-ale-supravietuitorilor_1_fullsize

8. Raţiune şi simţire, de Jane Austen
„Structura romanului, in sine, reprezinta o incercare de dezvaluire si dezvoltare a caracterelor lui Elinor si Marianne, puse in fata unor dileme si enigme care trebuie rezolvate.“ – Joseph Wiesenfarth

„Ironia lui Jane Austen e insotita de o intuitie desavarsita. Nici un alt scriitor nu a folosit cu mai multa abilitate simtul valorilor umane.“ – Virgina Woolf

ratiune-si-simtire_1_fullsize

9. Sub aceeaşi stea, de John Green
Fara suferinta, cum am putea sti ce e bucuria?

Isi vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viata mea? Ce vreau sa las in urma?

Desi un medicament miraculos i-a prelungit viata, Hazel Grace Lancaster, in varsta de 16 ani, are impresia ca de cand se stie a fost „in faza terminala“.

Insa atunci cand fermecatorul Augustus Waters, suferind si el de aceeasi boala cumplita, apare la intalnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisa.

Spirite inrudite, impartind acelasi farmec si acelasi simt al umorului, Hazel si Gus incep o cursa contra cronometru in care invata ce inseamna sa iubesti.

sub-aceeasi-stea---editie-film_1_fullsize

10. Înainte să adorm, S.J.Watson
In fiecare dimineata, Christine se trezeste fara sa stie cine este. De indata ce adoarme i se sterge orice amintire. Pana si sotul ei, Ben, i se pare un strain, care ii explica in fiecare zi cine este, ce s-a intamplat pana acum si cum a devenit amnezica. Incurajata de doctorul ei, Christine incepe sa tina un jurnal al amintirilor din acea zi. Doar ca, intr-o buna zi, deschizandu-l, descopera ca a scris in el ceva straniu: “Sa nu ai incredere in Ben”. Dintr-odata, incepe sa puna sub semnul intrebarii tot ce i-a spus sotul ei pana atunci.

Oare ce tip de accident a adus-o in aceasta stare?
In cine sa aiba incredere?
De ce ar minti-o Ben?

O carte vanduta in peste 30 de tari, care a devenit bestseller inca de la aparitie in SUA, Marea Britanie, Canada, Franta, Germania, Bulgaria, Olanda si Belgia.

inainte-sa-adorm---editie-de-film_1_fullsize

Click aici pentru a vedea toate cărţile aflate la ofertă în perioada 18-24 ianuarie!

Fun & Games

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *