Știu că ești aici pentru articole despre frumusețe și despre cum să fii cât mai aproape de noțiunea de “flawless”, dar când vorbim despre o potențială cea mai bună variantă a noastră vorbim automat și despre frumusețea interioară – cea care nu e despre mâțele și figurile sufletului, ci despre conotativele lentile de contact prin care privim totul din mansarda casei. Și, trăind în România, unde lucrurile nu merg așa cum ar trebui pentru noi, cei civilizați și cu bun simț, inevitabil ajungem să găzduim o nevroză, niște anxietate sau chiar o depresie. Te felicit dacă-mi mărturisești că n-ai ajuns în punctul ăsta și sper să dansezi prin restul vieții exact la fel ca până acum. Însă dacă ai trecut prin momente care te-au plasat inevitabil în situații grele d.p.d.v. psihic, ai trecut cu siguranță și prin etapa încercării diferitelor tipuri de remedii, fie că vorbim de tratamente depresie de la Herbagetica.ro sau de terapie prin yoga, muzică și câte și mai câte.

Câte remedii pentru depresie am încercat eu până acum? Am pierdut șirul. Știu că am refuzat rețeta primită de la medic, că refuzam în fond ideea de pastile, încercând tot felul de metode alternative. Dintre toate cele încercate, am simțit că sala m-a ajutat cel mai mult. Să lucrez cu greutăți a fost o terapie pentru trup și suflet cum n-am mai bifat până acum. Dar depresia când vrea să-ți arate cât poate, te lovește de nu mai vrei să auzi de nimic, nici de sală, nici de muzică relaxantă, nici de spa, nici de masaj de recuperare, nici de acupunctură, nici de… you name it. Cam singurul lucru care-ți mai rămâne, stând întins pe canapeaua veche din sufragerie, cu gândurile și sufletul vraiște, e să iei bomboane. Adică tratament depresie sub formă de pastile. Obișnuiesc să numesc pastilele drept bomboane (defect de bolnăvicioasă îndopată cu pastile).

Și cred că am încercat mai multe tipuri decât îmi amintesc. Însă Happy Vibe și Optimist+, ambele de la Herbagetica, mi s-au părut a fi cam singurele care au dat cât de cât randament. Sunt sceptică de obicei în privința tratamentelor naturiste și admit că mi-e și silă să le iau timp de o lună sau mai mult (că, nefiind chimicale, e nevoie de o cură pe o perioadă mai lungă de timp), dar astea chiar mi-au părut a fi decente. Nu știu câte remedii pentru depresie ai încercat și tu până în prezent, dar dacă astea două n-au fost printre ele, te poți decide asupra uneia și îi poți da o șansă. Dacă vrei și… dacă ai chef.

Pentru aprofundarea subiectului recomand pagina de wiki.

Cheers!

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *