Dacă eşti un fan al shooterelor şi ţi-ai dorit să joci un multiplayer co-op, însă opţiunile îţi erau limitate, ai să te bucuri să afli că există pe piaţa jocurilor online ceva special pentru tine. Crytek a făcut o faptă bună şi a pus la dispoziţia noastră pe PC şi Xbox 360 “Warface”, un free-to-play online first-person shooter cu opţiuni de versus şi co-op.

Warface_Screen_Elevator_Tower_Raid_Environment

 

Varianta co-op suportă o echipă de până la cinci jucatori şi ai la dispoziţie patru clase: Medic, Sniper, Riffleman şi Engineer. Fiecare clasă are specialitatea sa: “Medicul” este singurul care te poate salva dintr-o situaţie critică: îţi restaurează viaţa sau te învie în cazul în care inamicii te-au doborat. “Riffleman”-ul este singurul care poate da muniţie. “Inginerul” reface armura şi pune mine explozive. Astfel, îţi poţi crea o echipă variată, în funcţie de ce este nevoie. Momentan sunt la dispoziţie, pe varianta co-op, cinci harţi şi “Turnul”, din care două sunt de iniţiere iar celelalte trei sunt pe nivele de dificultate (Regular, Skilled, Hardcore) şi se schimbă zilnic.

Rifleman with Class Tag Sniper with Class Tag

Medic with Class Tag Engineer Class Tag

Probabil că vă întrebaţi ce este “Turnul”? Ceva nebunesc cu 18 etaje şi acoperis. Echipa ta porneşte de la parter în sus cu un lift care se opreşte la fiecare nivel şi trebuie să rezistaţi prin tot felul de tactici şi strategii unor valuri….multe valuri de inamici. Este foarte distractiv!

Coordonarea şi munca în echipa sunt cuvintele cheie pentru a avea succes. Fiecare membru al echipei trebuie să îşi ştie rolul şi să acţioneze în consecinţă. Poţi pierde foarte uşor din cauza unui jucator mai nepriceput sau neatent, dar poţi, de asemenea, salva echipa din situaţii cel putin dramatice.

Warface_Screen_Capture_Action_Deposit_Map

Varianta player vs. player are mai multe opţiuni. Poţi alege între Team Deathmatch (echipa contra echipa), Free For All (toata lumea împuşcă pe toată lumea, fiecare pentru el), Plant The Bomb (în stilul CS), Storm (o echipă trebuie să captureze trei puncte strategice succesive de pe hartă iar cealaltă să le apere, în stilul Battlefield), Capture (un fel de capture the flag) şi Destruction (ceva cu air strike-uri).

Pe măsură ce joci câştigi “dollars”, unitate monetara cu care îţi poţi cumpăra arme şi echipamente. Majoritatea armelor şi echipamentelor din “Warface” pot fi cumpărate cu “dollars”.  De asemenea, la finalul misiunii primeşti puncte de experienţă cu care îţi deschizi arme, echipamente şi ataşamente pentru arme şi “coroane”. O mică parte din armament poate fi cumparată numai cu “coroane” sau “kredits” – bani reali. Poţi băga bani în acest joc dar nu este absolut necesar. Poţi avansa şi fără.

Warface_Screen_Tower_Raid_Action03

La întrebarea “cum se vede?”, ţinând cont de faptul că jocul este dezvoltat pe CryEngine 3, aş raspunde: destul de frumos (aduce a Crysis). Plotul Warface nu vi-l spun că nu este aşa interesant.

Ca părţi negative, Warface nu se diferenţiază foarte mult de celelalte jocuri online: mai pică serverele, lagg-uri, glitch-uri…am văzut şi cheaturi…dar cu toate astea, nu este mai puţin distractiv. Ca dovadă, Warface a înregistrat recordul pentru cei mai mulţi jucători conectaţi simultan pe un server. Warface este unul din cele mai populare jocuri din Rusia, fiind înregistraţi peste 9 milioane de jucători în perioada aprilie 2012 – aprilie 2013.

Warface_Screen_Tower_Raid_Action01 Warface_Screen_Gold_Dragon_Tower_Raid_Environment

Concluzia: Încercaţi! Nu vă costă absolut nimic şi este singurul FPS co-op!

Fun & Games

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *