Suntem in plin sezon al bucatelor gustoase și al colindelor! Sărbătorile de iarnă sunt ocazia perfectă pentru a petrece clipe minunate alături de cei dragi, dar și prilejul de a ne dovedi măiestria în bucătărie. Dacă vrei să-ți impresionezi invitații cu o masă de neuitat, te poți inspira din aceste rețete de aperitive pentru a da culoare mesei festive:

Brioșele cu cremă de brânză sunt un aperitiv delicios pe care îl poți pregăti foarte rapid, perfect pentru mesele de sărbători! Ingredientele pentru această rețetă sunt: 250 g făină, 1 linguriță de praf de copt, sare, 2 ouă, 75 ml ulei de măsline, 150 ml lapte și diferite tipuri de brânză, după preferință (de exemplu poți alege brânza topită Pohoda de la Koliba). Bate bine albușurile cu praf de sare, amestecă gălbenușurile cu uleiul de măsline, adaugă laptele și încorporează făina amestecată cu praful de copt. Toarnă compoziția astfel obținută în forme de brioșe unse cu ulei și dă la copt pentru 25 de minute în cuptorul preîncălzit. Scoate brioșele coapte din forme și lasă-le la răcit, apoi taie-le pe jumătate, umple-le cu brânză și ornează-le cu frunze de pătrunjel tocate fin sau cubulețe de ardei.

01_Cascaval_portionat_200g_RO2

Palmieri cu roșii deshidratate, cașcaval și rozmarin – combinația de ingrediente îl face un aperitiv ușor de pregătit, potrivit pentru o ocazie festivă. Pentru această rețetă ai nevoie de 1 pachet de aluat foietaj, 100 g roșii deshidratate, 150 g cașcaval (încearcă-l pe cel de la Koliba), rozmarin după gust, 1 ou și 1 lingură de lapte. După ce se dezgheață foietajul, prepară o pastă din roșii și rozmarin. Dă cașcavalul pe răzătoare și amestecă-l cu pasta de roșii, apoi întinde-l pe toată suprafața aluatului. Rulează aluatul pe lungime și unge-l cu oul bătut, amestecat cu o lingură de lapte. Taie felii de 2 cm și pune-le în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 minute.

Sărățele cu cașcaval – o rețetă clasică, simplă și gustoasă. Ingredientele sunt: 500 g făină, 250 g margarină, 100 g untură, 400 g cașcaval (cel de la Koliba este o opțiune excelentă), 1 gălbenuș, 2 linguri de lapte, chimen și susan. Amestecă margarina cu untura, apoi adaugă cașcavalul dat prin răzătoare și făina, până când iese un aluat omogen. Învelește coca în folie alimentară și pune-o în frigider pentru 40 minute, după care o vei întinde într-o foaie subțire. Bate gălbenușul cu laptele și unge foaia de aluat, iar la sfârșit presară chimen, susan sau mac și taie în forme de bastonașe. Așează sărățelele în tava tapetata cu hârtie de copt și pune-le la cuptor.

Pohoda2

How to...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *