Alfa Romeo revine în segmentul mediu cu Giulia, o maşină aşteptată de iubitorii de automobile de peste 4 ani. Din primele informaţii oficiale, se pare ca aşteptarea a meritat. Platforma tehnică pe care se bazează Giulia, cu totul nouă pentru brand, alături de design-ul plin de emoţie marca Alfa Romeo alcătuiesc un pachet exploziv. Prezentată oficial la Salonul Auto de la Frankfurt, Giulia este în mod clar un adversar de temut pentru BMW M3.

Alfa Giulia

Alfa Giulia 2

Până în prezent, italienii ne-au arătat numai versiunea QV. Alfa Romeo Giulia este animată de un motor V6 twin-turbo, de 3,0 litri, dezvoltat de către Ferrari, capabil să dezvolte 510 cai-putere şi să propulseze maşina de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde. Cutia manuală în 6 trepte înseamnă pedală de ambreiaj. Iar pedala de ambreiaj din care controlezi 500 de cai se găseşte din ce mai rar în ziua de azi. Foarte important pentru fanii mărcii, o dată cu Giulia, constructorul revine la tracţiunea pe puntea spate. În plus, modelul vine cu o premieră în clasa medie: aerodinamică activă (un splitter poziţionat sub bara faţă se închide şi se deschide în funcţie de viteză, pentru un flux de aer mai bun şi aerodinamică superioară).

Potrivit oficialilor FCA, primele comenzi sunt aşteptate la începutul lui 2016, deci mai e puţin până s-o vedem pe străzi.

alfa-giulia qv

Boys & Toys

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *