Alfa Romeo a prezentat lansat Tonale, un SUV compact mult așteptat de fanii mărcii. Este primul model lansat de marca italiană din 2016 până acum și întâiul din „era Stellantis”, grupul din care face parte, alături de mărci precum Peugeot, Citroen, Opel și Fiat. Numit după o trecătoare montană, Alfa Romeo Tonale va fi produs în Italia, iar livrările vor începe în iunie, în timp ce comenzile vor putea fi plasate începând cu luna aprilie.

Tonale va concura cu modele precum BMW X1, Audi Q2 și Volvo XC40. Este primul model lansat de Alfa Romeo de când marca este parte a grupului Stellantis, format în ianuarie 2021, când au fuzionat grupurile Fiat Chrysler Automobiles și PSA Group.

Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo Tonale: La Metamorfosi

În cadrul prezentării noului model, reprezentanții Alfa Romeo au vorbit despre o schimbare totală a mărcii, începând cu Tonale și numesc această schimbare La Metamorfosi.

Până la Tonale, cel mai recent model Alfa era Stelvio, lansat la final de 2016. Și acest model poartă, ca și Tonale, numele unei trecători alpine. Jurnaliștii de la publicația Automotive News apreciază că Tonale ar putea dubla vânzările anuale ale mărcii în lume. Alfa Romeo a vândut 63.000 de mașini în 2020, iar experții spun că brand-ul ar vrea să producă anual 60.000 de modele Tonale, dacă va fi cerere.

Vezi și: TEST CU ALFA ROMEO GIULIA 2.2 DIESEL

Alfa Romeo Tonale cu ale sale jante „trademark” tip potcoavă

Motorizări hibride și hibride plug-in

Cu Tonale, Alfa Romeo face primii pași către electrificare. Modelul va fi disponibil cu un sistem de propulsie hibrid plug-in, precum și cu un grup motopropulsor hibrid de 48 de volți, care permite mașinii să parcurgă distanțe scurte doar cu energie electrică. Din ofertă vor mai face parte motorul turbo de 1,3 litri și 130 CP, dar și o versiune „mild-hybrid” la 48 de Volți. Este vorba despre noul motor Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) de 1, 5 litri, care va genera 160 CP. Sistemul folosește un motor electric de 15 kWh amplasat în cutia de viteze TCT cu șapte trepte și două ambreiaje. Acesta va fi folosit la viteze mici și la manevrele de parcare.

Tonale va fi produs la uzina Pomigliano (Italia) pe arhitectura denumită FCA Small Wide platformă pe care sunt construite modelele Jeep Compass și Renegade.

Interiorul lui Tonale

Tonale vine în standard cu un sistem de infotainment complet nou. Cu un sistem de operare Android personalizabil și conectivitate 4G cu actualizări Over-the-Air (OTA), acesta oferă inclusiv conținut, funcționalități și servicii care sunt actualizate constant. Acest sistem include un ecran complet digital de 12,3 inci.

Compania spune că Tonale vine cu ”exclusivitate mondială” legată de NFT. „Tonale este prima mașină de pe piață echipată cu certificat digital NFT (non-fungible token). Bazat pe tehnologia blockchain și conectat în mod unic, Tonale NFT certifică mașina la cumpărare, apoi evoluează pentru a reprezenta utilizarea acesteia pe parcursul ciclului de viață al mașinii, cu beneficii majore în ceea ce privește protejarea valorii reziduale”, susține compania într-un comunicat citat de Hotnews.

Surse: Hotnews, Automotive News, Autocar UK

Boys & Toys

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.