Bohemian Rhapsody, celebra piesă a trupei britanice The Queen, a devenit cea mai veche piesă care a depășit un miliard de vizualizări pe Youtube. Lansată în anul 1975, piesa-maraton îmbină în mod neașteptat stilurile operă-rock-baladă, continuând să seducă publicul de toate vârstele, chiar și la 44 de ani de la lansare.

Anterior, recordul a fost deținut de cântecul „November Rain”, al trupei americane Guns N’ Roses, lansat în 1992. Clipul trupei americane a fost vizionat până în prezent de 1,2 miliarde de ori.

Bohemian Rhapsody – record după record

Acesta nu este primul record al celebrei piese. La începutul anului, hitul a devenit cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming. Impulsionat de filmul biografic cu același, single-ul din 1975 şi videoclipul său au depăşit, în ianuarie 2019, pragul de 1,6 miliarde de difuzări în streaming pe plan mondial.

Cântecul trupei britanice a depăşit alte două single-uri celebre – „Smells Like Teen Spirit” al trupei Nirvana şi „Sweet Childe O’Mine” al trupei Guns N’ Roses – şi a devenit cea mai difuzată în streaming piesă rock clasică din toate timpurile, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii grupului Universal.

Melodia a cunoscut o revenire anul trecut, după lansarea filmului omonim, care a devenit la rândul lui musicalul cu cele mai mari încasări din istorie, cu 903,6 milioane de dolari la nivel mondial.

Hitul căruia producătorii nu i-au dat nicio șansă

Cântecul Bohemian Rhapsody a fost primit cu rezerve de producători, întrucât piesa trupei britanice Queen are o durată de aproape şase minute, include fragmente de operă şi versuri despre Galileo şi Scaramouche.

După lansare, Bohemian Rhapsody a devenit hitul care a rămas cel mai mult pe primul loc în topurile muzicale din Marea Britanie, respectiv nouă săptămâni. A ajuns din nou pe primul loc în topuri în 1991, după decesul liderului trupei, Freddie Mercury, cel care a și compus piesa, lansată pe albumul „A Night at the Opera”.

Bohemian Rhapsody a depasit un miliard de vizualizari pe Youtube
Freddy Mercury (sursa: Pagina oficială de Facebook)

surse: Agerpres/Mediafax/Reuters

Vezi și: Nominalizări Premiile Emmy 2019: HBO și Netflix, în top. Lista completă

Fun & Games

One reply to “Bohemian Rhapsody-cea mai veche piesă care depășește 1 miliard de vizualizări pe Youtube”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *