Aeronavele fără pilot sunt extrem de cunoscute de când foarte multe persoane din lumea întreagă au făcut o pasiune pentru aşa-numitele drone. În prezent, peste 100.000 de persoane deţin un astfel de gadget. Deşi, dacă este să fim stricţi, dronele se împart în 3 categorii clare, una dintre ele nefiind tocmai “gadget”, ci mai degrabă o unealtă militară folosită cu scop exact în activităţi precum operaţiunile de căutare şi salvare a persoanelor dispărute ori a persoanelor care au fost victimele unor accidente din zone slab sau deloc populate (zone montane în mare parte), monitorizarea infrastructurii critice, cadastru, agricultură de precizie şi protecţia mediului. Cei de la Teamnet Engineering sunt singurii care au reuşit până în acest moment să producă şi să aducă pe piaţa din România drone militare blindate pentru utilizarea în cazuri de urgenţă şi nu numai.
Teamnet International este unul dintre brand-urile care contribuie activ la infrastructura tehnologică prin realizarea de produse revoluţionare la standarde cât mai înalte, vizând în principiu profesioniştii şi structurile de stat. Nu îşi desfăşoară activitatea doar în ţara noastră, Teamnet România fiind doar o ramură a acestei firme. Sistemele informaţionale dezvoltate de Teamnet International contribuie la creşterea competitivităţii organizaţiilor, publice şi private deopotrivă.
Deşi în domeniul dronelor există 3 secţiuni clare, anume dronele de jucărie, dronele de consum şi aeronavele fără pilot din gama Enterprise, acest articol se concentrează în jurul ultimei categorii, anume a aeronavelor fără pilot destinate utilizării în scop profesional. Din această categorie de top face parte şi Hirrus, o aeronavă fără pilot dezvoltată de cei de la Teamnet Engineering. Reprezentantul firmei Teamnet, Bogdan Nedelcu, a declarat în cadrul dezbaterii organizate de revista Capital faptul că “Integrarea dronelor în activităţi şi servicii se numără printre priorităţile strategice ale celor mai importante companii de tehnologie din lume. Este parte şi din agenda Teamnet. Și noi am construit în România un centru de cercetare unde am dezvoltat un produs inovativ – un avion fără pilot, denumit Hirrus – ce va fi folosit în domenii precum cadastru, situaţii de urgenţă, controlul migraţiei, paza frontierelor, paza de coastă, aducând costuri scăzute şi risc mai mic pentru populaţie.”
Faptul că Teamnet International, brand care realizează produse atât pentru Europa Centrală şi de Est, cât şi pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, are un centru de cercetare în România nu poate decât să ne bucure. Totuşi nu mai este o noutate faptul că România se descurcă extrem de bine pe partea de tehnologie 😉 . Avem o grămadă de oameni pasionaţi de acest domeniu, iar o parte dintre ei fac în prezent parte din echipa Teamnet.
Ramane sa o vedem si pe asta.