Am fost la un fast food raw vegan și mi-a plăcut. Nu știu de ce și mai ales cum, dar am plecat sătul și mulțumit. Dacă eu încă mă chinui să alătur conceptele de raw food și fast food într-un tot unitar logic, băieții de acolo au reușit să facă un business din asta. Sara Green e genul ăla de loc unde te oprești să ceri o cafea sau un sendviș/shaorma. Asta până dai cu ochii de meniul mare afișat la vedere. „Opa! Cafea bio? Nu-i cu carne shaorma? Granola …what?”. Instinctul de aproape rezident în KFC sau Dristor declanșează alerta. Te muți de pe un picior pe altul, sudoarea îți inundă fața, te scarpini descumpănit în cap și decizi să comanzi ceva.
De aici încep suprizele, așa că o să detaliez puțin.
Disclaimer! Dacă ai ajuns la articolul ăsta sperând să citești o promovare a mâncării raw food, nu ai nimerit bine. O fac alte site-uri/bloguri destul de agresiv și eficient. Aici o să citești cum experimentează doi mâncători de shaorma reală un fast food vegan & raw vegan.
Am avut alături de mine în aventura culinară un coleg de birou. Având și el viză de flotant la Mc, am decis că e un bun companion, mai ales ca a fost ideea lui. După ce am epuizat cele 10 minute legale de hohote de râs la propunerea lui de a merge să vedem „care e treaba cu fast food-ul raw vegan”, am pornit la drum cu itinerariul stabilit în cele mai mici detalii: „Mergem acolo… și mai vedem noi după”.
Locația e ușor accesibilă. Locuri de parcare sunt. Dacă ești taximetrist, stai liniștit, există chiar și un colț unde te poți pune pe avarii. Ingredientele lăsate cumva „șmecherește” la vedere de Alex și Paul îți dau de înteles că mâncarea se prepară pe loc și e de calitate.
Vegan Wrap e ce numește romănul de rând shaorma. Bineînțeles că a fost primul fel pe listă. Comanzi și aștepți ca băiatul ăla să „mângâie” fiecare chifteluță de linte și să asambleze wrap-ul. Hmm! Șervețel verde, semn că astăzi mâncăm sănătos.
După ce termini wrap-ul, mulțumit de ce tocmai ai experimentat, te decizi că vrei să încerci și humusul. „E gata în 5-10 minute”, zice Alex, scoțând de sub tejghea castronul cu nâut. „Poftim?”, contraatac eu, „Îl faci acum?”. „Da!”, raspunde el, de data asta băgat de tot sub tejghea. Am mâncat cel mai bun humus din viața mea. Serios! A fost cel mai bun! Sper că se aude și până la egipteanul din Hurghada care se tot lăuda la mine ca humus ca el nu are nimeni. Îmi pare rău, dar băiatul ăsta cu vestă roșie din fața mea a câștigat.
„Hai să încercăm și un desert”, propune colegu’. Eu plusez: „Băi fii atent. Ne luăm diferit. Îi prindem noi pe-ăștia cu ceva nașpa. Că doar nu mă duc mâine la birou și mă dau mulțumit că am mâncat raw”.
Eu cer Crunchy Mousse Raw, colegu’ se riscă la Granola Soft. Inutil să spun că au fost delicioase și au mers de minune cu smoothie-ul de căpșuni și banane. „N-am nimerit-o nici pe asta”, concluzionează colegu’. Îl aprob și ne declarăm învinși.
La capitolul buget, nu se simte nici o agresiune : la Sara Green o supă cremă de linte e 9 lei, iar pe cea raw de avocado plătești 12 lei. Humus-ul e 11 lei, iar pentru o porție zdravănă de paste cu sos alb de Caju, roșii și avocado plătești 19 lei. Fetele vor afla cu bucurie că pentru un desert delicios și sănătos vor trebui să plătească numai 11 lei.
Sara Green e pe strada Nicolae Caramfil, nr. 85. E stradal. Îl vezi ușor. Virtual îl găsești pe www.saragreen.ro sau pe facebook.
Dacă nu ai chef/timp să ieși în trafic sau nu te descurci cu Google Maps, pe băieți îi poți suna la numărul 0765.191.076. Îți aduc ei mâncarea la birou sau domiciliu, sau oriunde te mai pune multinaționala să aștepți următorul „task”. Dacă ajungi totuși la Sara Green dar nu ai 5 minute, nu-i problemă. Îi suni, le spui ce vrei, și găsești pachetul gata de luat. Ți l-ar arunca și direct în mașină, dar par destul de firavi băieții și nici nu-i bănuiesc că ar fi lunetiști.