O nouă librărie Humanitas s-a deschis în centrul Bucureștiului, cu 30.000 de cărți și sute de produse de artizanat japonez: Librăria Humanitas Magheru & magazin japonez Takumi.

Humanitas se numără printre librăriile mele preferate din două motive, aparent banale: îmi place editura (fiindcă publică autorii mei preferați, uneori în ediții suberbe) și îmi place și librăria (fiindcă angajații lor sunt oamenii care iubesc cărțile, gata mereu să ajute, ori să-mi facă recomandări uneori utile).

Printre autorii mei preferați se numără și românii Eugen Ionesco, Mircea Eliade sau Constantin Noica, iar editura Humanitas îi face accesibili, măcar financiar. În plus, operele lui Martin Heidegger au, de asemenea, prețuri decente, iar ediția din Faust în traducerea lui Blaga este superbă. Iar Infernul lui Dante are o ediție bilingvă și doar un cârcotaș ca mine ar putea reproșa că Purgatoriul și Paradisul n-au avut parte de aceeași atenție.

Poate părea banal faptul că iubesc librăriile Humanitas și datorită angajaților amabili, dar, după ce am fost întâmpinată cu oarecare sictir într-o frumoasă librărie bucureșteană, căutând-o pe Jeni Acterian, am învățat să apreciez atenția celor de la Humanitas. În plus, deși în general nu apreciez recomandările (fiindcă sunt adesea greșite), aici am primit două care mi s-au potrivit, chiar de au fost mai light: Eleganta ariciului, de Muriel Barbery și Mătase, de Alessandro Baricco. Așadar, mă bucură deschiderea unei noi locații Humanitas. Pentru mine, este un nou magazin de jucării.

Librăria Humanitas Magheru & magazin japonez Takumi s-a deschis în 12 aprilie pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 36. Cei 150 de metri pătrați au fost transformați spectaculos, pe un bulevard care are acum o șansă în plus să își recupereze poziția centrală în preferințele noastre culturale. Noua locație este o librărie în care găsiți 30.000 de cărți și un magazin cu o colecție unică în România de obiecte japoneze artizanale, funcționând împreună într-un spațiu cursiv, în care variațiile provin mai ales din culorile și formele produselor. Lucruri noi veți descoperi și în organizarea librăriei. Humanitas reintroduce raftul #trending, în care prezintă cărțile remarcate în presă, pe bloguri, de cititorii pasionați și, deopotrivă, pe cele cu autograf și mesaje de la scriitori care vor putea fi găsite în permanență în librărie. Vitrinele de pe latura Takumi amintesc de grădinile japoneze, cu fundalul lor de nisip alb. Texte vechi, scrise cu pictograme kanji de Ștefan Liiceanu, decorează trei dintre pereți. Între ele este și Sutra inimii, foarte iubită în Japonia, recitată dimineața, înainte de plecarea spre templu sau în pelerinaj.

Vizitați și voi librăria preferată!

Lifestyle & Leisure

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *