4 rețete simple și rapide, cu șprot afumat

de   0 comentarii

Rețete simple și rapide? Nimic nu este mai potrivit decât conserva de șprot afumat, o soluție gustoasă, nutritivă, sățioasă și fără prea multe calorii. Descoperă noi moduri creative în care o poți folosi!

Brioșele sărate cu șprot afumat sunt o gustare ideală pentru mesele cu mulți invitați, alături de alte aperitive. Ingredientele de care ai nevoie sunt: 250g șprot afumat, 1 ceapă mică, 3 ouă, 1 legătură mărar, 150g iaurt și 1 linguriță praf de usturoi. Alege conservele de șprot afumat Eva și bucură-te de gustul desăvârșit din inima mării! Mărunțește peștele și amestecă pasta astfel obținută cu ceapa tăiată mărunt, ouăle, iaurtul, mărarul tocat și praful de usturoi. Toarnă compoziția în forme pentru brioșe și dă la cuptor, la foc mediu, pentru 50 de minute. Lasă-le să se răcească o jumătate de oră, după care le poți scoate din forme.  Simplu, nu-i așa?

Perfectă pentru o cină festivă, tarta cu șprot afumat și măsline îi va impresiona pe cei dragi. Ai nevoie de un pachet de aluat pentru foietaj, 170 g de șprot afumat Eva, 150 g de măsline fără sâmburi, 2 cepe, 2 ardei, 6 căței de usturoi, 4 linguri de pastă de tomate, 3 linguri de ulei, busuioc mărunțit, sare și piper. Toacă ceapa și ardeiul, mărunțește peștele și zdrobește usturoiul, timp în care trebuie să încălzești cuptorul și să pregătești aragazul. Pune 2 linguri de ulei într-o tigaie, adaugă ceapa și călește până când devine transparentă. Adaugă și pasta de tomate și lasă să fiarbă până când sosul scade, apoi amestecă cu ardeiul, măslinele și sprotul afumat. Călește timp de 4-5 minute și condimentează cu usturoiul zdrobit, busuiocul, sarea și piperul. Lasă compoziția să se răcească, timp în care poți așeza aluatul într-o formă pentru tartă, unsă cu puțin ulei. Răstoarnă peste aluat compoziția pentru umplutură și introdu vasul în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Când tarta devine aurie deasupra, o poți scoate din cuptor.

Poți găti o pizza cu șprot afumat chiar dacă nu ești expert în bucătărie, foarte rapid. Ingredientele pentru această rețetă sunt: 250 gr făină, 1 linguriță zahăr, sare, 8 gr drojdie, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri sos de roșii, 2 ouă fierte tari, 1 ceapă roșie, 10 bucăți șprot afumat din conserva Eva, 150 gr cașcaval, 1 roșie, măsline, piper negru măcinat și oregano uscat. Dizolvă drojdia împreună cu zahărul și sarea în puțină apă călduță. Amestecă continuu făina cu uleiul de măsline și drojdia dizolvată, turnând câte puțină apă caldă până obții un aluat elastic pe care îl vei lăsa la crescut 20 de minute. Întinde o foaie pe o formă de pizza, unge-o cu sosul de roșii și rade cașcavalul deasupra. Adaugă roșiile, ardeiul, măslinele și ceapa tăiate felii, oul tăiat rondele și bucățile de șprot. Presară piperul măcinat și oregano și pune la cuptor, la foc iute, timp de 15 minute.

Salata cu paste și șprot afumat este o rețetă surprinzătoare, foarte ușor de preparat și extrem de gustoasă. Ai nevoie de 2 conserve Eva de șprot afumat, 200g paste, 200g brânză feta, 2 legături ceapă verde, 2 castraveți, 1 ardei roșu, 1 salată verde, 3 roșii, 10 măsline fără sâmburi, ulei de măsline, oțet din vin roșu, sare și piper. Fierbe pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi clătește-le în jet de apă rece și scurge-le bine. Curăță și toacă legumele, taie măslinele în jumătăți, brânza în cuburi și mărunțește șprotul afumat. Pune toate ingredientele într-un castron, adaugă sare, piper, ulei de măsline și oțet, amestecă bine și gata salata!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *